Mellom livet og døden

Jeg bor på et sted der jeg trives. Det er rolige omgivelser, i form av avstand fra sentrum og eldre naboer. Jeg liker at det ikke finnes unge folk spesielt nær meg. Jeg slipper helgebråk og støy.

En annen fin ting med stedet jeg bor, er to steder i nær omkrets. I den ene retningen finner jeg gartneriet, bare et steinkast unna. Der kan jeg fotografere blomster og planter, både sommer og vinter. På våren plantes det blomster på utsiden, og jeg kan glede meg over de vakre blomstene – tilgjengelig til alle døgnets tider. Det finnes også mange vakre blomster inne, i drivhusdelen, i butikken og på baksiden. Ikke minst på rosetaket.

I den andre retningen fra leiligheten min, kan jeg spasere noen meter og finne kirkegården. Der jeg finner fred og ro, blant graver, trær og enda flere blomster. Jeg liker at det er bekmørkt å gå der på kvelden, og magien når solen står opp. Noen ganger er det dis og tåke, og det skaper en trolsk og mystisk stemning. Jeg kan alltid oppdage noe nytt på kirkegården. Andre familienavn, andre årstall, andre blomster. I fred fra folkemengden kan jeg gå i stillhet.


Jeg liker tanken på at jeg bor mellom døden og livet. Det som spirer og det som visner. Blomster som vokser og sjeler som flyr. Det er en vakker tanke, å tilhøre noe midt i mellom. Være akkurat passe.