The art of letting go

Han sa du skulle gi slipp, men du kan ikke alltid stole på fremmede. Likevel; noen ganger, bare noen ganger – kan de bære med seg en sannhet. En sannhet så dyp, at den er for vond å innse der og da. Det trengs en god del bearbeiding og tilvenning til tanken.


Å gi slipp – slik at du kan ta fatt på noe bedre. Til å begynne med opplevde jeg noe som kan minne om et slags raseri, når jeg skulle lære meg å gi slipp. Gi slipp på vonde følelser, minner og gjenstander. Alt det unødvendige, overflødige. Både fysisk og mentalt.

Ikke snakket disse fremmede direkte til meg heller. Men de snakket likevel til hjertet mitt, uten at de visste det – og uten at jeg visste det (i begynnelsen).


En ny begynnelse skulle forandre store deler av livet mitt. Prioriteringene mine ble bedre, verdiene sterkere, opplevelsene mer sanselige. Jeg lærte meg selv bedre å kjenne, på et langt dypere nivå.

Jeg snakker hverken om en religiøs eller spirituell oppvåkning. Jeg snakker om minimalisme, som livsstil og levemåte. Og det var absolutt en oppvåkning, på så ufattelig mange plan. Mer enn du kanskje kan fatte, før du har snudd opp ned på hele livet ditt selv.


Det som startet med å rydde opp i fysiske eiendeler, å redusere, å finne det viktigste – endte opp med å handle om langt mer enn gjenstander og skrot. Jeg har ryddet opp i kropp og sinn, i både hjemmet mitt og i hjertets bolig.

Jeg har lært meg å omfavne livet på en helt annen måte. Det som betyr noe for meg, har fått en høyere verdi. Uten å bli forstyrret av uviktige trivialiteter. Det er ofte først når du innser hvor kort og skjørt livet er, at du kan lære deg å leve mest mulig.

Hva ville du gjort om du visste du hadde én dag igjen å leve? Eller én måned? Det er en tankevekker for de fleste. Hva ønsker du å oppleve før det er for sent? Ikke vent. Ikke utsett eller spar på noe til den rette anledningen, du har ingen garanti for at den noensinne kommer. Livet er her og nå. Det er det eneste vi vet med sikkerhet.

2 kommentarer om “The art of letting go

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s