Hverdagsgleder i uke 16

En ny uke er i gang, og jeg synes tiden går skremmende fort. Samtidig synes jeg det er veldig deilig å oppleve følelsen av tid på denne måten. Å leve et liv i flyt kan føles som magi. Så hva var mine hverdagsgleder i uken som gikk?

1. Hvile
Man kan aldri få for mye hvile. Jeg liker å bruke tid på å bare slappe av, rett og slett bruke tid på tankene mine. Og noen uker har man litt mindre energi enn andre. Da er det fint å tilbringe litt mer tid i senga eller på sofaen. Jeg skjønner at ikke alle synes dette er like artig, men for meg er det en fin ting. Jeg velger å se på lite energi som en mulighet til ro og ettertanke. En tid for hvile og å ta et steg til siden – reflektere over hvor man er og hvor man ønsker seg til.

2. Nytt objektiv
Som den ivrige hobbyfotografen jeg er, er jeg avhengig av godt fotoutstyr. På fredag gikk jeg til anskaffelse av Canon EF 135mm f/2L USM. Jeg har i flere år vurdert å kjøpe 135mm, og ble ikke skuffet – for å si det slik! Jeg kommer til å poste noen bilder i løpet av uken.


3. Bøker
Tre bøker ble levert på biblioteket og to nye hentet. Jeg likte godt boken Shoppingfri av Irina Lee. Den tror jeg kan være til stor inspirasjon for alle og enhver. Det er en bok som får meg til å føle på takknemlighet over å være minimalist. At jeg tok det rette valget i fjor og ikke har behov for unødvendig shopping. Småting, dill og dall. Overfylte hyller og skaper. Jeg får nesten frysninger av tanken, den dag i dag. Selv om jeg aldri var noen storhandler. Irina Lee har også en blogg relatert til boken og prosjektet sitt med kjøpestopp, og er også å finne på bloggen Irina Lee.

Den andre boken jeg hadde glede av var Kjøttfrie middager av Sara Begner. Som veganer det alltid fint med litt inspirasjon til nye retter.

Jeg leser også i boken Tibetanske veier til sinnsro av Christopher Hansard. Det er en bok jeg bruker tid på å jobbe med, ikke en type bok man leser fra perm til perm på noen få timer. Den er svært givende og lærer meg stort og smått om meg selv. Hvis du liker bøker om personlig utvikling, er dette en bok jeg kan anbefale.

Hva var dine hverdagsgleder i uken som gikk?