Sinnsro

Jeg kunne sagt at sinnsro er noe som er enkelt å oppnå for alle og enhver. Bare en liten omveltning i livet, en liten finjustering – så er alt på plass. Men det ville ikke gjort min historie noe mer sann av den grunn.

Jeg har kjempet beinhardt for å få det livet jeg nå er så takknemlig for. Jeg har snublet og jeg har falt. Etter over et tiår i mørket, var det ikke bare en liten endring som skulle til – for å dra meg ut av depresjoner eller løse problemene mine. Det var ikke bare å male på smilet, tenke positivt eller endre noen små ting.

Likevel vet jeg at hvis du vil noe sterkt nok, så vil du alltid finne en vei frem, ut, inn – eller hvor hen veien bør gå. Jeg har funnet min vei, min plass her i livet. Og på veien fant jeg til slutt sinnsro. Indre ro som fyller hele meg. En følelse av flyt i hverdagen, og ikke minst en helt annen evne til å være takknemlig for det som er her og nå.


Å praktisere takknemlighet er kanskje noe av det viktigste du kan gjøre for deg selv. Og husk at dette kommer fra en tidligere pessimist som helst ikke ønsket å se for lyst på livet. Jeg vet hvor viktig det kan være å sette pris på det gode, spesielt hvis du ikke har en optimal livssituasjon, de rette relasjonene eller den grunnmuren du trenger for å stå stødig gjennom stormer. Det er da du trenger å se disse små lysglimtene, som du strengt talt kan finne hvor som helst.

Du trenger ikke et storslagent liv for å føle takknemlighet. Jeg har hverken mye penger, mange relasjoner eller de tingene du mener at kanskje bekrefter at man er vellykket. Forskjellen er selvsagt at jeg ikke bryr meg om status, å ha mye penger eller å bruke tid og energi på ting som ikke gjør meg lykkelig. Jeg har likevel alt det jeg trenger.

Livet mitt inneholder mye, men likevel lite i noens øyne. Og det er nok en riktig oppfatning fra deres ståsted, selv om det sier svært lite om mine ønsker eller livskvaliteten jeg har. Jeg har nesten ingen nære venner, men trives med det. Jeg er singel og bor alene, og jeg vil alltid bli boende alene. Jeg kommer aldri til å gifte meg eller få barn, og mest sannsynlig heller ikke ønske en partner noensinne. Jeg har hverken bil, båt eller hytte – og ønsker ingen av delene.

Jeg har ingen smykker, kjoler eller skosamling. Ingen skaper fylt opp med sminke som ville vært nok til å starte en egen skjønnhetssalong. Jeg har hverken tv eller kunst på veggene. Fordi jeg ikke trenger det. Fordi jeg ønsker å bruke pengene mine på det som betyr noe for meg. På interessene mine. Det handler ikke om å ikke kunne, men å ikke ønske. Det er en vesentlig forskjell.

Sinnsro og fred i hjertet er ikke noe jeg finner gjennom relasjoner, materielle eiendeler eller bekreftelse fra andre. Det er noe jeg finner inni meg selv. Noe jeg velger. Hver eneste dag.

3 kommentarer om “Sinnsro

  1. Jeg har ikke funnet plassen min enda, ikke enn plass der jeg har det godt nok til å falle til ro. Men akkurat det har jeg slått meg til ro med, så på en måte har jeg på et merkelig vis funnet plassen min likevel.

    • Jeg tenker at det gjelder å gjøre det beste ut av livssituasjonen man er i. For selv om vi kanskje ikke kan endre hvordan ting er her og nå, kan vi endre hvordan vi forholder oss til det. Ens egen holdning til livet kan være veldig avgjørende for hvor godt man har det. Se etter noe vakkert, noe lyst – uansett hvor mørkt det er rundt deg.

      Tro kan flytte fjell sies det. Selv om jeg ikke er troende på noen måte, tror jeg på viljen til endring. Det er det som har endret livet mitt. At jeg ønsket det nok og dermed har kjempet for å finne en vei fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s