En fremmed i eget farvann

Sjøen husker ikke
når den ble til
den husker ikke
hvor mange båter den har båret
hvor mange liv den har fortært

Sjøens barndom var
uten minner
fortiden er som druknet
under mange liter hav

Den sjøen som en gang
kjente sine kriker og kroker
sitt farvann, selve livet
– er nå fremmed


Vann er det sjette temaet i tekstutfordringen sammen med Aspergerinformator. Da er vi altså over halvveis i utfordringen vår allerede. Jeg synes denne teksten passet godt til temaet.

Neste ukes tema er frihet, og jeg forbinder egentlig vann litt med frihet også. Å stå og se utover havet. Bølgene som slår innover en strand en sen høstkveld. Eller raske svømmetak i en sommersjø. Aller helst vil jeg svømme i ferskvann.

Havet er vakkert å ferdes på, eller å beundre fra stranden – men saltvann setter seg i håret og krever en dusj. Da er ferskvann mer lettvint. Ikke minst: jeg får oftere være i fred der jeg bader. Jeg vil hoppe ut på dypet og slippe sand og skjell som skjærer opp føttene. Helt siden jeg var et ganske lite barn har sanden irritert meg. Den satt seg fast overalt, uten at jeg trenger å gå nærmere inn på detaljene.

Jeg gleder meg til badesesongen er i gang. 16 grader, så er jeg fornøyd – så lenge det er varmt i været.

2 kommentarer om “En fremmed i eget farvann

  1. Sjøen har noen liv på bunnen. Og krabber og sjøstjerner nærmere oss enn stjernehimmelen. Ja, vannet bærer båter, historie og tang og tare mellom tærne.

    • Det er nok mange kropper på havets bunn ja. Eller mest rester kanskje. Og levende liv som fargerike fisker, vakre koraller og sjøstjerner nærmere land. Jeg synes de er så fascinerende! Stjerner i havet og stjerner på himmelen. Og du er en stjerne, på jorden 🙂 En som lyster sterkt og vakkert. Jeg er glad for at vi deler denne tekstutfordringen sammen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s