Vingeslag

Buret inne
blant andre ville dyr
råskapen i meg
i ferd med å gjenoppstå

Stille nå
lytter
lusker
rundt hjørnet

Snart kommer
tigeren
eller sommerfuglen


Frihet er det syvende temaet i tekstutfordringen sammen med Aspergerinformator. Noen ganger har jeg følt meg som en fanget fugl blant samfunnets idealer, normer og selvfølgeligheter. Nå flakser jeg hardt med vingene, og bryr meg ikke om hvem jeg bør være i andres øyne. Jeg er meg selv, unik – og akkurat den jeg er ment til å være.

Det er det som er frihet. Å frigjøre seg fra frykten for å være annerledes. Å omfavne det med hele ditt hjerte. Det finnes kun én av meg, og jeg skal virkelig ikke bruke min tid her på jorda til å tilfredstille alle andres forventinger. Livet er altfor kort til å føye seg og bare bli redusert til en brikke i andre menneskers liv.

Jeg er et sterkt og selvstendig individ som følger min egen vei. Om folk ikke liker veien jeg går, er det heldigvis ingen som tvinger dem til å følge etter.

5 kommentarer om “Vingeslag

 1. Fint dikt, likte særlig tittelen og

  «snart kommer
  tigeren
  eller sommerfuglen»

  Og heia å følge sin egen vei, det er supert 🙂 God helg!

 2. Tigeren eller sommerfuglen, eller begge to smeltet sammen i en menneskekropp. Jeg liker hvordan du går og flakser med vingene, trykker på tastaturet og knipser med kameraet,

  • Jeg har nok litt av begge deler i meg ja. Både tiger og sommerfugl. Skjønnhet og sinne, det gode og det «onde». Noen ganger har jeg blitt tvunget til å være en tiger for å klare meg, selv om alt jeg egentlig ønsket var å være en sommerfugl. Fri og vakker. Nå flakser jeg med vingene og er glad for hvor langt jeg har kommet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s