Into the sun


La solen omfavne deg, hele din eksistens.


Betrakt det vakre lyset. Se solen skinne nedover planter og blomster, mennesker og gater.


Solnedgang og soloppgang er usedvanlig vakkert å fange på kameraet. Lyset er magisk når solen er i ferd med å stå opp i morgentimene, eller når den går ned når det nærmer seg natt. Og nå i maimåned er vi velsignet med flere soltimer.

Det passer utmerket for meg med min skiftende døgnrytme. Da kan jeg oppleve solstrålene selv om jeg sovner utpå morgenkvisten, og jeg går heller ikke glipp av så mye når jeg sover på dagtid. Det er likevel noen timer igjen før solen går ned. Derimot på vinterstid er det et større offer å sove bort timene det er lyst ute. For da er det så få av dem.


Gå ut i solen og nyt dagen, hvis ikke det regner hos deg. Og om så er – det kommer alltid andre solskinnsdager. Etter regnet synger fuglene og solen titter frem. Det er 17. mai, vår egen nasjonaldag – og jeg er av typen som ikke feirer noen merkedager eller høytider. Men jeg feirer livet, stadig vekk. Jeg trer ikke på meg bunad i dag, ser på tog eller deltar i/arrangerer familieselskap. Jeg er bare meg, i en hverdag hvor flertallet av befolkningen gjør noe annet. Og det er mer enn godt nok.