Hverdagsgleder i uke 20

1. Enda færre eiendeler
Som minimalist er det alltid en stor glede og lettelse når jeg oppdager enda flere ting jeg kan leve uten. Det gir meg en økt følelse av frihet og luft under vingene. Ikke minst har jeg denne uken utviklet meg på flere områder. En «åpenbaring» her og der, og sammenlagt føler man seg nesten som et nytt menneske etter en stund. Jeg fortsetter å vokse som menneske og det føles helt fantastisk!

2. Gi litt mer f…
Det er greit å tråkke i salaten, si for mye, for lite eller noe som blir feil. Vi har faktisk bare et liv (som vi vet helt sikkert), og da er det ganske meningsløst å gå å gnage på egne feil over lenger tid. Okei, så dreit jeg på draget. Følte meg dum og flau et lite øyeblikk, og det får jaggu meg holde! Livet er altfor kort til å gidde å forsøke å tilfredstille alle rundt deg. Jeg er den jeg er, med mine styrker og svakheter. Og de gangene jeg føler jeg har sagt noe dumt eller feil, klapper jeg meg selv mentalt på skuldra og sier at det ikke er så farlig. I fortiden hadde jeg heller klappet til meg selv. Fortsatt å banke opp meg selv innvendig fordi jeg feilet. Det er faktisk greit å feile iblant, det er menneskelig.

Jeg setter pris på de gangene jeg opplever motgang, nettopp fordi det gjør meg sterkere. De gangene jeg føler på smerten over at jeg ikke strekker til, at jeg feiler, ikke passer inn eller sier noe jeg ikke burde. Fordi jeg lærer noe av det. Jeg fortsetter å utvikle meg, i de retningene jeg selv ønsker. All lærdom kan brukes til noe.

IMG_8808
3. Strømsparing
Som den gjerrigknarken jeg er, er det alltid givende når jeg finner nye metoder å spare penger på. Jeg har lenge vært bevisst på eget strømforbruk og samtidig ikke vært helt fornøyd med det, selv om det ikke var spesielt høyt. Forrige uke førte med seg flere aha-opplevelser og kunnskap jeg for lengst burde ha tilegnet meg. Resultat: økt bevissthet og det laveste strømforbruket jeg noensinne har hatt på én uke.

Jeg analyserer timeverdier opp og ned i mente, og jeg har alltid funnet ro og glede i tall. Tall er konkret og for meg en håndfast tilbakemelding som jeg kan ta med meg videre. Uansett hva det gjelder.

Hva var dine hverdagsgleder i uken som gikk?

2 kommentarer om “Hverdagsgleder i uke 20

  1. Mine hverdagsgleder var møte med et nytt menneske, få vite at jeg er kronisk men har verdi på en måte. Og at det er greit. Greit at jeg trenger tvang. Greit at jeg ikke klarer å leve. Og da kan jeg klare å leve LITT. Jeg vet det ikke ville vært nok for deg, men jeg må klappe meg på skuldra og si jeg ikke skal klandre meg selv jeg også. Hvis ikke vil jeg drukne i skam.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s