5 kommentarer om “Døden, skal vi danse?

  1. Et kort og godt dikt om noe stort og lite. Det store vi alle skal møte, flere ganger i livet og bare en eneste gang helt selv, endelig, punktumet. Jeg liker kontrasten til fødsel og jeg er glad du fortsatt er spill levende.

    • Tusen takk! Jeg liker kontrastene og lever videre. Danser med livet, så lenge jeg kan. Og når det blir gammel og det er på tide, skal jeg by døden opp til dans. Jeg håper jeg blir gammel og dør uten noe forvarsel. Sovner lykkelig inn i min egen seng eller noe sånt.

      Eller kanskje det finnes andre måter å gå ut av livet på, på den tiden. Hvis jeg blir syk og det kan gjøres på en forsvarlig måte, ville jeg drømt om å hoppe i fallskjerm med en form for medikamenter som avslutter det hele. Å dø fallende, svevende – i frihet. Jeg håper det blir mulig. Å krasjlande inn i døden. Være borte før du treffer bakken. Det er kanskje sært, men en form for aktiv dødshjelp jeg liker tanken på. Avslutte det hele med et adrenalinkick. Jeg håper fremtiden gir oss større bestemmelsesrett over hvordan vi avslutter det hele. På en måte en selv er komfortabel med. Det som er verdighet for hver enkelt. Nå ble jeg visst litt tankefull her.

      • Jeg liker at du tenker. Jeg tenker også. Fram og tilbake, innelåst og åpen til sinns. Jeg liker å utfordre deg, for du tar det så bra og vi danser videre neste lørdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s