Hverdagsgleder i uke 23

1. Å feire mamma
Uken startet med en liten bursdagfeiring, da min mor fylte år. Vi dro på restaurant og koste oss med god mat, og jeg delte også et dikt dedikert til mamma, på den andre bloggen min. Det er sjeldent jeg spiser ute, da utvalget er begrenset i småbyer som veganer. Men denne mandagen hadde jeg en deilig vegansk burger og en himmelsk sorbet-is.

2. Vakker natur
Jeg nyter å observere den vakre naturen omkring meg. Og noen uker er det også noe ekstra, selv når jeg vandrer på de samme stier, i det samme nabolaget. Jeg blir grepet av det vakre lyset som skinner gjennom det ruvende, majestetiske treet på kirkegården. Fuglene som synger i kor en tidlig morgen. Blomster langs bakken, på gresset eller voksende ut fra et fjell. En skitten grøftekant. Hestehov gjennom asfalt. Alle de som vokser seg sterke, selv med dårlig oppvekstforhold. Det gjenspeiles både i naturen og i menneskene vi møter på vår vei.

Noen har måtte gjennomgå stormer de fleste bare kunne ane en svak vind av. Og kanskje er det ikke alltid meningen at vi skal kunne forstå, helt i dybden. Men noen ganger treffer det meg så sterk, når jeg tenker over det mennesker har kommet seg gjennom – og hva jeg selv har klart å kjempe mot. Det er vakkert rett og slett.


3. Nettvenner og andre venner
Selv om jeg er mye alene og trives godt med det, kan det også være fint å ha noe kontakt med andre mennesker i ny og ne. Jeg trenger mye alenetid, men liker også når jeg opplever givende møter med andre mennesker, enten det er på nett eller ansikt til ansikt. Denne uken hadde jeg flere fine samtaler, både på verdensveven og utenom. Det betyr mye.

Hva var dine hverdagsgleder i uken som gikk?

5 kommentarer om “Hverdagsgleder i uke 23

 1. Fin ukepost med hverdagsgleder! ❤
  Hverdagsgledene for meg i uken som gikk var nok steinmaling med femåringen, turen med mannen og minstejenta søndag formiddag, lek på trampolinen med alle barna den dagen vi hadde fint vær, og å krype rundt med minstejenta på gulvet (hun har nettopp lært å krype:))

  • Det hørtes ut som fine hverdagsgleder! Trampoline er artig, både for store og små. Og så fint å høre om jenta di som kryper av gårde. Da tenker jeg det blir fullt fart etter hvert! Det får meg til å tenke på noe moren min fortalte fra jeg var liten. Når jeg akkurat hadde lært å stå noenlunde stødig opp etter bordkantene, beit jeg i alle overflaten jeg kunne finne. Så salongbordet hadde fullt av små bitemerker. De tok vare på det lenge, bare fordi det var et koselig minne. Hehe 😉 Ta vare på de fine øyeblikkene du har. Plutselig er de store alle mann. Tiden flyr raskt!

   Hyggelige å høre om din uke 🙂

 2. Uken som gikk har gått litt i et. Den begynte med en mandag som var slutten av pinsen. Uka begynte derfor på tirsdag. Sånt vipper meg litt av pinnen. Ukedagene resten sv uka, gled inn i hverandre. Jeg hadde noen gode samtaler, både en med behandler og noen fine mailer på verdensveven. Jeg så ikke noe spindelvev, men er på evig jakt med fotoapparatet mitt. Bilder gjør meg glad. Lørdag hadde jeg besøk av både store og små, tobeinte og firbente. Også setter jeg pris på søvnen jeg har fått og noen timer med tv-serie på DVD.

  • Jeg synes også uka har gått i ett. Plutselig var det mandag igjen og nå avrunder vi snart denne dagen også, og tar imot tirsdagen. Det var fint å høre om dine hverdagsgleder. Gode samtaler er viktig. Og jeg er glad du setter pris på søvnen og serietittingen. Jeg gir deg en oransj appelsin og sier «orange is the new black». Kanskje selv for oss som kan ha litt svart/hvitt tankegang. Litt farger og nyanser kan være givende også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s