Tro – slik jeg ser det

#1
Tror bare
på det synlige
– konkrete

#2
Jeg tror lykke er
et valg

#3
Bibelen – 
kun en eventyrfortelling
for troende

#4
Fremdeles holder du
fast ved løgnen.


Tro er temaet til denne ukens seksordsnoveller sammen med Aspergerinformator.com. Det er det nest siste temaet i denne tekstutfordringen. Tro kan være kraftfullt, og tro kan være en hvilepute for de som ikke ønsker å se den (noen ganger) brutale virkeligheten.

Jeg tror på fremtiden, og har troen på meg selv. Men utover det tror jeg hverken på en Herre eller noe som har med religion å gjøre. Det er jeg altfor opptatt av vitenskap til å kunne. Men jeg tror kanskje det kan finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan forstå. Det har bare ingenting med religion å gjøre, slik jeg ser det.

Det har ikke alltid vært slik. Selv om jeg aldri har regnet meg selv som religiøs, var det en periode i livet som jeg trodde på noe. En høyere kraft enn meg selv, noe større enn oss mennesker. Jeg anså meg selv som åndelig, men ikke direkte troende. Nå foretrekker jeg ting som er håndfast og konkret. Ikke nødvendigvis bare det man kan se med det blotte øye, men det som kan bevises og forklares. I hvert fall delvis. Vi har selvsagt ikke alle svarene på livets mysterier.

2 kommentarer om “Tro – slik jeg ser det

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s