Nemesis


Han treffer meg så sterkt.
Ordene får meg til assosiere så kraftig. Drar frem egne tanker, minner – det som ikke forsvinner. På samme tid er minner flyktige, vi endres når tiden former oss. Nye erfaringer finner sted, tankerekker utvikles og minnene vi har: er kanskje ikke like som de en gang var.

Han former språket med silkehansker. Varsomt finner han frem de mest edle og sterke ordene. De får hjernen til å kverne, hjertet til å dunke og munnen til å smile. Noen ganger av gjenkjennelse, andre ganger av forundring. Noe er absurd og noe er usigelig vakkert.

Språket formes i bokform. Mellom permene finner jeg en stor rikdom. Jeg har lest Nemesis av Henning H. Bergsvåg. Den tredje diktsamlingen hans, og den tredje jeg har lest hittil. Selv om rekkefølgen er feil.

Jeg kjenner det kribler i kroppen og jeg lengter etter å lese mer. Men først kommer mandagen med en ny uke, før jeg skal bestille flere bøker fra biblioteket. Fjernlån utenbys fra.

Jeg er bergtatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s