I en annens hage

IMG_3520
Jeg blir tankefull mens nattemørket smyger seg innover bevisstheten min­. Midnatt nærmer seg, en knapp time gjenstår. Nok en diktsamling er slukt. Nå venter den bare på å fordøyes. Skape ettertanke. Inspirere meg. Få tankene til å gå helt av skaftet. For han har en slik evne til å fange meg i uendelige tankerekker.

Jeg undres over hva som er så spesielt med disse bøkene, denne forfatteren født i nittenfireogsytti, som jeg aldri hadde hørt om før denne høsten. Jeg tror det er måten han bygger opp historiene på. Alle historiene som liksom flyter mellom linjene, dannes med stor linjeavstand – for senere å settes sammen i bevisstheten.

Språket mitt flyter, nesten flyr gjør det faktisk. Først flyter det, ned elven, forbi trærne, gjennom tankene. Til slutt står jeg igjen med intet annet enn vingene mine. Jeg letter og sier: takk for nå.

3 kommentarer om “I en annens hage

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s