J for jakt

Jeg tar med meg handlevogna og går mot døren til Rema 1000. Ute pisker regnet meg i ansiktet, og snøen er i ferd med å renne bort. Bli forvandlet til sørpe og slaps. Jeg kjenner vinden tar et godt tak i boblejakka, akkurat i det jeg er på vei inn.

Det er ikke så mye jeg skal ha i dag, kun brød og litt pålegg, kanskje et spann med reker. Noen øl til gutte-kvelden. Jeg går mot brødavdelingen, tar ned et kneippbrød og en gourmetloff. Plutselig blir alt mørkt.

Den første tanken som slår meg, er at nå svimer jeg av. Etter dagens treningsøkt, er jeg tross alt en smule sliten. Jeg kjenner etter en gang til, og merker at jeg er ved full bevissthet. Et par lysrør blinker i det fjerne. Jeg ser noen mørke skikkelser som fremdeles går rundt i butikken. Det er visst strømmen som har gått.

– Hallo, er det noen der? En svak stemme snakker til meg fra andre siden av brødhylla, etterfulgt av et brak.

– Ja, går det bra med deg? Falt du?

– Snublet bare over handlekurven, det går fint, svarer stemmen.

Jeg hører noen stemmer borte ved frukt- og grøntavdelingen, den ene er hes, mens den andre virker sint. Jeg rister på hodet, og går videre i butikken. Det er bekmørkt, og vanskelig å se noe som helst. Jeg setter fra meg kurven med varene, og går mot utgangen. Det er låst!

– Du kommer ikke ut der, dørene låser seg ved strømbrudd, sier en kvinne til meg.

– Okei, det visste jeg ikke, svarer jeg med et hint av irritasjon i stemmen.

– Vi får nok bare sette oss her å vente, sier hun og peker mot benken ved utgangen.

Jeg setter meg ned til venstre for henne, og gransker konturene av ansiktet hennes. Jeg synes jeg ser noe kjent i det mørke blikket, synes jeg har kjent akkurat den parfymen før.

– Unnskyld, har jeg møtt deg før? Det er noe kjent med deg.

– Ja, en gang for lenge siden, svarer hun.

Jeg kan se et svakt smil. Hun blotter tennene, og det ser nesten ut som hun skal ta en bit av meg. Jeg rensker stemmen, før jeg spør henne:

– Er det du som prøvde å bite meg?

– Ja, svarer hun.

Kun et ja, ikke noe mer, før alt svartner for meg. Neste gang jeg våkner, befinner jeg meg i skogen ved fjellsiden. Det er daggry, og jeg kjenner kroppen verker.

J for jakt er den tiende teksten i alfabetutfordringen.

En kommentar om “J for jakt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s