Angst

IMG_0121
Du snakker om angst
og jeg spør:
hvorfor fortsetter du å leve
et liv som er så angsfylt?

hva med å rydde opp
i giftige relasjoner
stressfremkalte emosjoner
allle dine gale interaksjoner?

Du er syk sier du
kan ikke noe for det
jeg sier meg delvis enig
men legger til: vi velger alle hvem og hva vi omgir oss med

 

5 kommentarer om “Angst

 1. Viktige poenger, formet som et fint dikt. Ønsker deg en angstfri aften med pelsbarnet. Jeg koser meg med musikk på øret, redigering i hendene og skal se Skal vi danse etterpå. Kanskje blir det tango for to?

 2. Angst kommer ut av mange ting kjære,noen trenger hjelp på grunn av d og noen vet hvorfor de får angst, vi sliter m så mye mange av oss, vanskelig å sette ord på hva det er som gjør at vi får angst,men vet om en del selv så man skal være forsiktig å sette ord på ting uten at vi vet så mye om det 😊

  • Jeg har selv følt angst på kroppen og vet hvor hemmende det kan være. Hvor forferdelig det er når man får et kraftig angstanfall og egentlig tror man skal dø. Jeg vet bare hva angst kan være for meg og andre mennesker som har snakket om det. Jeg vet ikke nødvendigvis noe om hvordan angst oppleves for deg.

   Det er klart at angst oppleves ulikt og har ulike årsaker for forskjellige mennesker! Dette her er bare et dikt, noen løse tanker som sier noe om at vi ALLE kan velge langt mer enn vi tror når det gjelder vår egen psyke.

   Jeg sier ikke vi bare kan velge oss bort fra angst, men vi kan faktisk velge hvordan vi håndterer livene våre. Hva vi omringer oss med. Og det er klart det kan ha svært mye å si for vår psykiske helsetilstand. Om jeg hadde fortsatt å omringe meg med mennesker som ikke var bra for meg, gjenstander som tynget meg og følelser, vaner og tanker som jeg ikke trengte – ville jeg trolig vært alvorlig psykisk syk fremdeles og aldri hatt et håp om noe bedring. Men jeg valgte å ta tak i livet mitt. Endre det jeg faktisk kunne endre. Og det var svært mye.

   Noen mennesker vet kanskje ikke hva det er som gir dem angst, men det er vel egentlig punkt nummer en for å komme noen vei og få hjelp, enten utenfra eller å finne en vei ut av det selv – nemlig å identifisere årsaker. Det gjelder egentlig alle problemer. Hvis man ikke får bukt med årsaken, hjelper det svært lite og prøve å rydde opp symptomene/problemet i seg selv.

   Jeg synes bare det blir feil å si at man skal være forsiktig med å sette ord på ting uten at man vet så mye om det. Når man har følt det på kroppen selv og levd med det i flere år, ser jeg ingenting galt i å formulere noen tanker i form av et dikt. En tekst som er ment som en tankevekker. Ved å IKKE skrive, og ikke tørre å mene – kommer man i hvert fall ingen vei.

Kommentarer er stengt.