Vandrende poesi

En salig blanding av tekster finner veien inn i stuen hennes. Ned fra bibliotekets hyller, inn i posen, under fars arm gjennom byen. Inn i en sort bil, gjennom vinterkulden, opp ved inngangpartiet, gjennom døren uten ringeklokke. Låser seg inn, leverer og hun lever seg inn – lever videre i tekstene. Finner seg selv sammenkrøllet i hjørnet av sofaen. Bergtatt og bedratt av ordene. Ukjente og kjente forfattere om hverandre, noen utenlandske, noen norske. Alle skrevet på morsmålet, oversatt eller originalt. På nett leser hun andre språk. Svensk, dansk, engelsk. Forstår noen få ord på tysk. Ikke mer enn at hun knapt kan forstå hva innholdet handler om. Er det bøker eller mat liksom. To ting hun har stor interesse for. Å ete og å lese. Smake på krydrene i en tekst, og essensen i plantematen. Skrive seg sulten, og tom for ord. Poesi som vandrer inn i tekstdokumentet. Litteratur som påvirker. Hun skriver, hun leser og hun spiser. Innimellom alt dette beveger hun seg noen ganger utendørs. Fanger naturen med fotografiapparatet, lufter hunden, lukter på naturen. Men aller mest skriver og spiser hun. Aldri blir hun tom for ord, alltid en hunger etter noe mer. Noe kraftigere, mer levende.

IMG_7382

2 kommentarer om “Vandrende poesi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s