4 kommentarer om “Kvilestad

 1. Nynorske dikt gir ofte en fin klank og rytme når en leser det høyt. Dette er nå min egen mening, men nå skriver jeg dikt på nynorsk sjølv også. 😉 Veldig fint skrivi denne og, sjølv om mitt favoritte dikt så langt er det andre blomster diktet. 🙂

  • Naturligvis finnes det også fine dikt på bokmål og. Sjølv om jeg er mye gladere i nynorske dikt. Jeg kan anbefale dikt fra Halldis Moren Vesaas om du en gang vil lese dette, ho har mange flotte dikt. 🙂

   • Jeg har ikke lest stort av henne, men jeg liker veldig godt dette diktet:

    Å være i livet:
    (tre vers til mor)

    Dette: å være i livet,
    open for alt ikring,
    bunden med sterke røter
    til menneske og til ting,
    gi både hjarte og hender
    i omsorg som aldri svik,
    var det som gav meining til ferda di
    og let deg få kjenne deg rik.

    Og den som er rik vil ha seg
    eit hus som er såleis bygt
    at alle som høyrer til huset
    kjenner det godt og trygt,
    og såleis at framande gjerne
    kjem innom dørene der
    og auker den rikdom som finst der før
    med alt det dei sjølve er.

    Fattig var du om aldri
    i livet du kjenne fekk
    at mellom deg og dei andre
    levande straumar gjekk
    av tillit og varme som styrkte
    kvart band som til livet deg batt,
    og lar deg få kjenne, når alt blir
    gjort opp,
    at meir enn du gav, fekk du att.

  • Takk! Jeg er enig i at nynorsk gir en fin klang og rytme. Ulempen er selvsagt at jeg er dårlig på å lese opp mine egne dikt på nynorsk. Èn ting er å skrive det, men å snakke nynorsk er jeg ikke stødig på. Ikke så ofte jeg leser opp dikt for folk riktignok, men hadde i hvert fall ikke lest opp noen av disse.

   Jeg tror det her var det første nynorske diktet jeg skrev noensinne faktisk.

   Jeg foretrekker nok dikt på bokmål, både å lese og skrive – men det er nok bare fordi jeg ikke behersker nynorsk så godt som jeg kunne ønske. Synes det er trist at jeg ikke fikk noe undervisning i det på ungdomsskolen og videregående. Men det ble nedprioriert på ungdomsskolen fordi jeg var såpass mye syk og innlagt (det samme med engelsk). Derfor fikk jeg fritak i nynorsk på videregående. Vi leste jo en god del, men det ble aldri noe skriving på nynorsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s