Hypotermi

Undres over hvordan det føles å drukne. Har vært nære, men likevel et stykke unna. Kraftig nedkjølt, dratt opp av vannet, nesten urørlig. Deretter forsøk på oppvarming, holde rundt, vente på ambulanse. Av med våte klær, varsomt måle puls og oksygenopptak i blodet. Oppvarme, pakke inn, si at det skal gå bra.

Gud, så flaks jeg har hatt noen ganger. For senest tre år siden reddet en tilfeldig politipatrulje livet mitt. Årsaken til kraftig nedkjøling var ikke ønsket om å dø, men ønsket om å føle smerte. Straffe. Kvele følelsene i meg. Det kunne gått riktig galt i under fem graders saltvann.

Jeg har utsatt kroppen min for mye opp gjennom årene. Jeg håper jeg aldri er så slem med meg selv igjen noensinne. Ingen kropper fortjener kraftig nedkjøling, dype sår eller flere hundretalls slag. Ingen.

IMG_5720 9 bw
Denne teksten er en del av alfabetutfordringen (tema: hypotermi).

8 kommentarer om “Hypotermi

  1. Dette var en sterk tekst. Vi har nok gjort mye med kroppene våre. De har likevel overlevd, vi har overlevd. Jeg setter pris på at du evner å sette ord på det som er helt forferdelig. Du treffer meg gang på gang og jeg har lyst til å holde rundt deg og si det går bra. For ingen skal ha så vondt igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s