Å bli fri

Jeg lengter etter den dagen mat bare er energi, kraft og medisin. Det betyr ikke at jeg ikke skal kunne nyte den, bare at den ikke opptar så mye av tiden min. At jeg spiser for å ha krefter til det jeg er lidenskapelig opptatt av. At jeg spiser for å fylle opp kroppen med de rette næringsstoffene, og sørger for at den er frisk og fin.

Jeg håper den dagen snart kommer. Da jeg kan frigjøre meg fra mitt eget fengsel, min kropp, mine tanker.

9 kommentarer om “Å bli fri

  1. Så pussig at du blogget om mat i dag, for jeg blogger om 476 knekkebrød klokken 15. Jeg håper du skal få nyte og ikke være fanget av maten, kroppen osv. Men mat kan være ganske komplekst. Som livet. Livet mitt er preget av at jeg bare spiser for å overleve, på tvang, mot min vilje. Og jeg mangler ikke bare frihet, jeg blir også invadert. Det er ganske forvirrende å leve sånn. Men jeg har noen gode minner, fra før maten tok opp all tid og var en god opplevelse sammen med familien. Som nystekte vafler en søndag.

    • Ja, det er viktig å nyte maten. Men jeg føler jeg står ved en endevei, og trenger forandring for å trives bedre med meg selv. Derfor har jeg begynt å ta noen små grep, både som gjør det lettere å nyte maten jeg spiser og samtidig passe på at jeg spiser slik at jeg sakte, men sikkert kan gå ned litt mer. Jeg har kommet et stykke på vei med vektnedgang, men føler nå at jeg står litt fast. Ambivalensen rår. Da er det viktig at jeg tar meg tid til å ta et skritt tilbake og spør meg selv om hva jeg vil, og hvordan jeg skal gjennomføre det. Jeg har god tid, og trenger ikke å finne ut den dag i dag hvor mye jeg vil gå ned, eller hvor raskt jeg vil at det skal skje.

      Jeg har gått ned over 25 kg fra maksvekta mi, men har valgt å ikke ha en vekt i hus nå. Fordi det gjør fokuset på mat og kropp sykelig, siden jeg ikke klarer å begrense meg. Derfor må jeg veie meg hos mamma og pappa, og kan med andre ord ikke gjøre det så ofte. Det er det heller ingen vits i. Oftere enn 1 gang i måneden er bare tull i mitt tilfelle. Nå skal jeg vente til midten av juni. Kanskje er det en nedgang, kanskje ikke.

  2. Jeg tror på at du kan få det til og at jeg kan få det til og at det finnes håp. Man kan ikke gi seg før man har prøvdalt. Man må bare ha håp.

  3. Jeg tror på at du kan få det til og at jeg kan få det til og at det finnes håp. Man kan ikke gi seg før man har prøvdalt. Man må bare ha håp.

    (mente visst å svare med riktig nettadresse egentlig, ikke den forrige)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s